TripAdvisor în centrul unui mare scandal. Cât de mult ne putem încrede în review-urile site-urilor de turism

O știre care parcă nu a făcut așa mare vâlvă mi-a atras atenția. TripAdvisor, unul dintre cele mai de încredere și utilizate site-uri din lumea întreagă atunci când e vorba de planificarea unei călătorii, este, începând de săptămâna trecută, în centrul unui mare scandal.
O publicație americană, Milwakee Journal Sentinel, a realizat o anchetă din care reiese că TripAdvisor ar ascunde unele informații turiștilor. Astfel, mai mulți turiști din Statele Unite ale Americii au mărturisit că TripAdvisor le-ar fi cenzurat relatările despre întâmplări reale ce priveau evenimente grave, inclusiv violuri și morți suspecte, din timpul unor vacanțe în Mexic. Se pare că e greu de stabilit câte astfel de review-uri negative au fost blocate și câte experiențe terifiante reale nu au fost spuse.
TripAdvisor ar utiliza anumiți algoritmi care determină unitățile de cazare care apar în căutările vizitatorilor site-ului. Astfel, unele hoteluri plătesc TripAdvisor când vizitatorii le accesează site-urile, altele oferă comisioane atunci când sunt făcute și rezervări. Prin urmare, s-ar putea ca potențialii clienți să nu știe că ceea ce văd a fost ales cu grijă de cineva și prezentat astfel încât ei să aleagă cu încredere.
Compania ar utiliza niște softuri avansate care detectează review-urile false și are sute de angajați care se ocupă de integritatea conținutului postărilor. Totuși, unii turiști spun că flitrarea ar merge prea departe. Unul dintre aceștia este Kristie Love, care ar fi încercat să avertizeze turiștii cu privire la o stațiune din Mexic, unde ar fi fost violată de un bărbat care purta o uniformă de agent de pază, iar TripAdvisor i-ar fi respins în mod repetat încercările de a posta acest avertisment.
După declanșarea anchetei de către publicația americană, în data de 19 octombrie a.c., la șapte ani după ce Kristie Love a fost violată, TripAdvisor a republicat postarea acesteia.
În prezent, TripAdvisor ar lucra la o modalitate de a alerta călătorii cu privire la relatări care prezintă riscuri legate de hoteluri, restaurante sau obiectivele de atracție turistică.
Inițial am citit această știre pe site-ul Ziarului Financiar, ce poate fi văzută la acest link.
Pentru a merge direct la sursă, Milwakee Journal Sentinel, se poate accesa acest link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *