Cascada Bigăr

Situată în județul Caraș-Severin, pe drumul național 57B, ce leagă Reșița de Orșova, a fost declarată, în anul 2013, de site-ul The World Geography, cea mai frumoasă cascadă din lume.
La fața locului s-a amenajat un parc (intrarea costă 5 lei), în care se mai pot vedea Izbucul Bigăr (izvorul aflat sub o stâncă din care iese apa ce se varsă în râul Miniș, formând Cascada Bigăr) și Grota Bigăr, în care se poate intra escaladând o stancă cu ajutorul unui cablu metalic.
Eu am aflat despre cascadă de pe internet, fiind foarte promovată în ultimul timp și la noi prin prisma publicității de care se bucură la nivel internațional.
Pozele ce pot fi găsite pe net sunt senzaționale, probabil și photoshopate, deși un localnic care vindea suveniruri mă asigura că, dacă aș fi venit după o perioadă de ploi mai abundente, aș fi avut parte de imaginile pe care le invocam.
În paranteză fie spus, am mai auzit comentarii printre vizitatori cum că, în realitate, nu s-ar ridica la nivelul pozelor din mediul virtual.
Totuși, zona este extraordinar de frumoasă, așa că, per total, merită văzută. La aproximativ 500 de metri de cascadă se află un popas turistic, unde poate fi parcată mașina, aceasta fiind, din păcate, singura posibilitate de parcare.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *